Hoe werkt het?


Zijn jullie een vertaalbureau?
Vertaald.be is een online platform waarop u onmiddellijk een prijsofferte kunt krijgen en een bestelling kunt plaatsen voor een professionele vertaling. De eenvoud en snelheid van ons systeem onderscheidt ons van andere aanbieders. Wij voeren intern geen vertalingen uit, maar laten deze over aan professionele vertalers. De vertalingen worden u binnen een gegarandeerde deadline bezorgd.

Wie vertaalt mijn documenten?
Alle documenten via onze Zilver- en Goud-service worden toevertrouwd aan native speakers van de doeltaal die werkzaam zijn als professioneel vertaler en voldoen aan onze kwaliteitseisen.
Bij de service Brons worden uw documenten eerst automatisch vertaald en vervolgens worden de grote fouten eruit gehaald door een native speaker van de doeltaal.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn vertaling ontvang?
De gegarandeerde deadline staat steeds aangegeven in het overzicht wanneer u een bestelling plaatst. Hebt u uw vertalingen sneller nodig? Geef dit dan aan voordat u de bestelling plaatst en verzend ons de documenten. We nemen dan snel contact met u op met een aangepast voorstel.

Welke bestandsformaten kunnen jullie aan?
Vertaald.be kan quasi alle bestandsformaten verwerken. Via de online applicatie kunt u echter alleen meteen een prijs krijgen voor bewerkbare bestanden, waaronder Word-bestanden, Excel-bestanden, PowerPoint-bestanden en bewerkbare PDF-bestanden. Bij niet-bewerkbare PDF-bestanden, afbeeldingen en andere formaten zal de applicatie aangeven dat er geen automatische prijsberekening mogelijk is en krijgt u de mogelijkheid om uw bestanden naar ons te verzenden. We nemen dan snel contact met u op met een aangepast voorstel.

Hoe worden jullie prijzen berekend?
De prijzen voor vertalingen worden steeds berekend op basis van het aantal woorden en de talencombinatie. Vervolgens wordt er BTW toegevoegd. Het minimumtarief voor een vertaling bedraagt 50 EUR excl. BTW.

Hoe kan ik betalen?
Momenteel kunt u online betalen via Bancontact, Maestro en alle creditkaarten via de beveiligde betalingsservices van Stripe.

Doen jullie ook beëdigde vertalingen?
Nee. Voor beëdigde vertalingen kunt u terecht bij een gespecialiseerd bedrijf, bv. Transolution op www.transolution.be.

Wat is het verschil tussen de Brons-service en een machinevertaling?
Een machinevertaling is een vertaling die automatisch wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd vertaalsysteem. Dit gebeurt ook bij de Brons-service, maar de vertaalde tekst wordt vervolgens doorgenomen door een native speaker, die er grote fouten uithaalt en de tekst licht reviseert. Hierdoor wordt deze beter geschikt voor informatief gebruik dan bij een gewone machinevertaling.
Machinevertalingen zijn niet geschikt voor externe of publicatiedoeleinden.

Wat als ik niet tevreden ben met mijn vertaling?
Vertaald.be stelt alles in het werk om kwaliteitsvolle vertalingen te leveren. Mocht u om een of andere reden toch niet tevreden zijn met uw vertaling, neem dan zeker contact met ons op via info@vertaald.be, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Met wie kan ik contact opnemen bij vragen?
U kunt alle vragen met betrekking tot onze website en diensten richten aan info@vertaald.be. Wij zorgen voor een snel antwoord.